Poke bowl pre dvoch

Prísady

  • 100 g ryže basmati
  • 125 g sójových bôbov edamame (mrazené)
  • 300 g červenej kapusty alebo reďkovky alebo mix oboch
  • ¼ uhorky
  • 200 g čerstvého filé z lososa bez kože
  • 1 zrelé avokádo
  • 1-2 lyžice žeruchy shiso (alebo žerucha záhradná)
  • ½ manga
  • ½ čajovej lyžičky Korunný cukor hnedý trstinový / Sugars of the World - Brown Cane Sugar
  • 1-1½ čajovej lyžičky sezamových semienok
  • 1 limetka
  • 1 čajová lyžička wasabi pasty
  • nakladaný ružový zázvor
  • soľ

Dresing:

Príprava

Ryžu prepláchneme, uvaríme v 400 ml osolenej vody podľa návodu na obale. Prepláchneme v studenej vode a scedíme. Edamame povaríme v osolenej vode 3-5 minút, prepláchneme studenou vodou a scedíme.
Červenú kapustu umyjeme, prekrojíme na polovicu, zbavíme hlúbika a nakrájame na jemné plátky. Reďkovky očistíme, umyjeme a nadrobno nakrájame. Pridáme ½ lyžičky soli a ½ lyžičky cukru a miešame približne 2 minúty.
Uhorku umyjeme, škrabkou vytvoríme dlhé tenké plátky a zrolujeme. Lososa umyjeme a odstránime kožu. Osušíme a nakrájame na 1 cm kocky.
Avokádo odkôstkujeme a lyžicou vyberieme dužinu.
Mango ošúpeme, vyrežeme kôstku (pozor, klzké!). Avokádo a mango nakrájame na kocky.

Dresing vytvoríme zmiešaním sójovej omáčky, cukru a oleja.

Rozdelíme ryžu do dvoch misiek, navrch poukladáme všetky nakrájané ingrediencie. Polejeme dresingom, posypeme žeruchou a sezamom, ozdobíme rozpolenou limetkou, wasabi a zázvorom.

Ďaľšie recepty