Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Cesto:
Do hrnca dáme pomaly zohriať pivo, maslo a hnedý cukor. Medzitým v miske ručne zmiešame smotanu, vajíčka a kryštálový cukor. Keď sa maslo v pive roztopí, pridáme preosiate kakao. Chvíľu povaríme, aby sa zmes spojila a necháme dôkladne vychladnúť. Ďalej do smotanovej zmesi, prilejeme vychladnutú pivovú zmes, do ktorej postupne vmiešame múku preosiatu s práškom do pečiva. Napokon vymiešame cesto pomerne tekutej konzistencie, rozdelíme ho na dve časti a nalejeme do foriem. Pečieme cca 30 minút pri teplote 180°C. Necháme vychladnúť.
Plnka:
Ríbezľový džem zmiešame s 3 PL horúcej vody a natrieme na jednu časť vychladnutého korpusu. Smotanu, cukor, vanilkový struk spolu vymiešame a 2/3 šľahačky nanesieme na džemom natretý korpus. Potom, naň priklopíme druhý korpus a navrch nanesieme kopčeky zvyšnej šľahačky. Na záver môžeme dozdobiť lístkami medovky, aby bolo naše pivné bláznovstvo skutočne vynikajúce.
Share or print this recipe