Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Počet porcií: 16
Doba prípravy: 60 minút
Na bábovku:
Na ozdobu:
Bábovka:
Rúru predhrejeme na 180 °C, s horným/dolným ohrevom. Formu na bábovku natrieme maslom a vysypeme múkou.
Mäkké maslo a cukor vymiešame na penu. Potom po jednom pridávame vajcia, každé vajce dôkladne všľaháme.
Zmiešame múku, mleté pistácie, mleté lieskové oriešky, prášok do pečiva a soľ, potom pridáme do vyšľahanej zmesi.
Lístky medovky pokrájame na drobno a vpracujeme spolu s jogurtom. Tip: Ak chceme, aby mala bábovka pri podávaní výraznú zelenú farbu, do jogurtu pred zamiešaním pridáme zelenú potravinársku farbu.
Zmes nalejeme do formy so sponou a pečieme približne 50 minút. Skontrolujeme zapichnutím špajdle.
Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť na mriežke.
Na ozdobu:
Na polevu vymiešame cukor s mliekom alebo medovkovým sirupom. Ak poleva nie je dosť tekutá, pridáme ešte trochu mlieka alebo sirupu.
Zostavenie:
Bábovku vyklopíme z formy a potrieme polevou.
Posypeme na drobno posekanými pistáciami.
Polevu necháme uschnúť a podávame.
Share or print this recipe