Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Piškótové cesto sa ideálne hodí na torty a rolády. Hmota musí byť vzdušná, preto sa múka a ostatné ťažké prísady miešajú iba krátko. Aby sa zachoval objem, musí sa cesto ihneď po príprave upiecť.
Bielky so soľou vyšľaháme. Pomaly prisypeme dve tretiny cukru a pri najvyššej rýchlosti vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame do peny. Pridáme krupicový cukor a vanilkový cukor. Sneh z bielkov a preosiatu múku spolu so škrobom striedavo opatrne krúživým pohybom primiešame k žĺtkom. Cesto vylejeme do pripravenej tortovej formy alebo na plech vystlaný papierom na pečenie a rozotrieme.
Cesto na tortu pečieme pri teplote 180 °C približne 25-30 minút, cesto na roládu pečieme pri teplote 200 °C približne 10 minút. Ďalej spracujeme podľa príslušného receptu.
Share or print this recipe