Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Perníkové cesto:
Zdobenie:
Šablóna na lyže:
paličky od nanuku
Zmiešajte všetky suroviny tak, aby ste vytvorili hladké cesto.
Tip: Použite radšej mixér, pretože cesto by ste mali intenzívne miešať približne 5 minút.
Cesto vyberte z mixéra a ihneď spracujte. Pracovnú plochu jemne pomúčte. Rozdeľte cesto na dve časti a vyvaľkajte ho približne na 5 mm hrúbku. Predhrejte rúru na 170 stupňov.
Drevenú nanukovú paličku použite ako šablónu a podľa nej vykrojte prúžky rovnakej šírky ako palička. Koniec paličky použite na vykrojenie oblúka lyží.
Perníkové lyže položte na plech vyložený papierom na pečenie. Potrite ich vajcom a pečte približne 3-4 minúty.
Počas chladnutia lyží pripravte hustú polevu z Korunný cukor práškový a vody alebo citrónovej šťavy.
Lyže zlepte dokopy polevou, nechajte chvíľu zaschnúť a potom ich podľa vlastnej fantázie ozdobte.
Napríklad namočte končeky lyží do polevy a potom ich posypte Korunný cukor krupicový.
Share or print this recipe