Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na 1 okrúhly čistý (Ø 20 cm, výška 3 cm)
Plnka:
Ostatné:
Na cesto zahrejte 50 ml mlieka a premiešajte s 1 lyžicou múky, 1 lyžicou cukru a droždím. Kvások prikryte a nechajte na teplom mieste zdvojnásobiť jeho veľkosť. Zo zvyšného mlieka, múky, cukru, žĺtka, rumu, soli, vanilkové dužiny, pomarančovej a citrónovej kôry a kvásku vypracujte hladké cesto. Nakoniec pridajte maslo izbovej teploty a vypracujte hladké cesto. Zakryte a nechajte rásť na dvojnásobnú veľkosť.
Medzitým nakrájajte figy na malé kúsky, rozkrojte granátové jablko, vyberte semienka a premiešajte s figy a lekvárom. Cesto vyvaľkajte na zľahka múkou posypanej pracovnej ploche s hrúbkou 1 cm a vykrojte krúžky o veľkosti cca. 9 cm. Do stredu dajte 1 lyžicu náplne a okraje stočte do guľôčky. Pevne k sebe pritlačte. Ponorte do tekutého masla a vložte do formy, pritlačte tesne k sebe. Zakryte buchty čistou utierkou a nechajte ďalších 20 minút kysnúť a potom pečte na strednom rošte pri teplote 170 ° C cca. 25 až 35 minút.
Share or print this recipe