Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
na cesto:
na krém:
na polevu:
Najskôr sa pustíme do prípravy cesta. V hrnci privedieme vodu k varu a na hrniec položíme väčšiu misu - nesmie byť ponorená vo vode (bielky chceme šľahať nad parou). Do tejto misy dáme bielky spolu s cukrom a nad parou ich mixérom vyšľaháme do tuhého snehu - trvá to cca 6-7 minút kým majú tú správnu pevnú konzistenciu (uvidíte to). Následne misu s vyšľahaným snehom vezmeme zo sporáku a jemne do nej vmiešame mleté orechy. Cesto necháme trošku vychladnúť, stačí 10 minút. Po vychladnutí cesta máme dve možnosti - buď cestom naplníme zdobiaci sáčok a na plech vystlaným papierom na pečenie striekame rožteky, alebo z cesta tvarujeme rožteky ručne. Ak sa rozhodnete pre druhú možnosť (ako ja) tak každý kúsok cesta zľahka obalte v mletých orieškoch (inak sa bude lepiť a nevytvarujete nič ), v rukách vytvarujte na rožtek a položte ho na plech vystlaným papierom na pečenie. Rožteky pečieme pri teplote 150 stupňov cca 25 minút - spodná strana rožtekov musí byť upečená dozlatista
Medzitým si pripravíme krém. Mlieko, cukor, agar a pudingový prášok dôkladne premiešame a uvaríme do zhustnustia. Ešte do horúceho pudingu vmiešame tvaroh a vanilkový extrakt. Keď sú rožteky aj krém aspoň čiastočne vychladnuté, rožteky ozdobíme krémom (ja som použila zdobiacu pištoľ) a necháme ich úplne vychladnúť ešte cca polhodinku. Na záver rožteky máčame v roztopenej čokoláde s kokosovým olejom a máme hotovo. Už ich stačí len nechať stuhnúť v chladničke, v ktorej ich aj skladujeme
Share or print this recipe