Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Porcie / množstvo náplne: 5 pohárov x 145ml
Cibuľu a cesnak ošúpeme a pokrájame na jemno.
Zázvor ošúpeme a postrúhame alebo pokrájame na jemno.
Paradajky ošúpeme, stopky odstránime a paradajky pokrájame na drobné kúsky.
Jablká ošúpeme, odstránime jadrovníky a ovocie pokrájame na malé kúsky.Na horúcom oleji podusíme cibuľu.
ridáme cesnak, pokrájané jablká a paradajky, zázvor a cukor, dôkladne premiešame.
Prilejeme ocot a jablkovú šťavu a na nízkom plameni za občasného miešania dusíme do zhustnutia.
Ochutíme soľou a čiernym korením.
Horúce naplníme do sterilizovaných fliaš, uzavrieme a na týždeň odložíme do chladu, aby chute dozreli.
Tipy:
Paradajky sa dajú ľahko ošúpať, ak ich minútu blanšírujete v horúcej vode a potom opláchnete v studenej vode.
Ak máte radi pikantné, môžete chutney dochutiť štipkou kajenského korenia.
Pristane horským syrom a studenému pečenému bravčovému mäsu.
Share or print this recipe