Palacinková torta s tvarohovým krémom

Prísady

na palacinky

  • 600 ml mlieka
  • 6 vajec
  • 310 g pšeničnej múky
  • štipka soli
  • trocha masla (na panvicu)

na tvarohový krém

 

Na ozdobu

 

Príprava

Na palacinkové cesto zmiešame metličkou na šľahanie mlieko a vajcia. Pridáme múku a soľ a dobre premiešame, aby sme získali homogénne cesto.

Cesto necháme chvíľu odpočinúť, aby mohli uniknúť vzduchové bubliny.

Nepriľnavú panvicu s priemerom 20 cm zohrejeme (nesmie byť veľmi horúca) a mierne ju natrieme maslom.

Pomocou naberačky nalejeme palacinkové cesto do horúcej panvice a z oboch strán upečieme do zlata. Palacinky položíme na tanier a necháme vychladnúť.

Na krém vyšľaháme zo smotany na šľahanie tvrdú šľahačku. Tvaroh, mascarpone a cukor vymiešame do hladka, potom opatrne vmiešame šľahačku. Časť krému si odložíme na ozdobu.

Na tortový podnos položíme jednu palacinku a natrieme ju tenkou vrstvou tvarohového krému.

Na vrstvu krému položíme ďalšiu palacinku, natrieme krémom a postup opakujeme, až kým sa krém neminie. Na vrch položíme palacinku.

Odložený krém naplníme do vrecka na zdobenie. Krém vytlačíme na tortu a posypeme ju brusnicami. Tortu posypeme práškovým cukrom.

Palacinkovú tortu do podávania uložíme do chladničky. Tortu treba chladiť najmenej 2 hodiny, aby sa dala ľahšie krájať.

Poznámka: Tortu môžeme pripraviť aj deň vopred. Pred podávaním ju na hodinu vyložíme z chladničky.

Ďaľšie recepty