Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
na palacinky
na tvarohový krém
Na ozdobu
Na palacinkové cesto zmiešame metličkou na šľahanie mlieko a vajcia. Pridáme múku a soľ a dobre premiešame, aby sme získali homogénne cesto.
Cesto necháme chvíľu odpočinúť, aby mohli uniknúť vzduchové bubliny.
Nepriľnavú panvicu s priemerom 20 cm zohrejeme (nesmie byť veľmi horúca) a mierne ju natrieme maslom.
Pomocou naberačky nalejeme palacinkové cesto do horúcej panvice a z oboch strán upečieme do zlata. Palacinky položíme na tanier a necháme vychladnúť.
Na krém vyšľaháme zo smotany na šľahanie tvrdú šľahačku. Tvaroh, mascarpone a cukor vymiešame do hladka, potom opatrne vmiešame šľahačku. Časť krému si odložíme na ozdobu.
Na tortový podnos položíme jednu palacinku a natrieme ju tenkou vrstvou tvarohového krému.
Na vrstvu krému položíme ďalšiu palacinku, natrieme krémom a postup opakujeme, až kým sa krém neminie. Na vrch položíme palacinku.
Odložený krém naplníme do vrecka na zdobenie. Krém vytlačíme na tortu a posypeme ju brusnicami. Tortu posypeme práškovým cukrom.
Palacinkovú tortu do podávania uložíme do chladničky. Tortu treba chladiť najmenej 2 hodiny, aby sa dala ľahšie krájať.
Poznámka: Tortu môžeme pripraviť aj deň vopred. Pred podávaním ju na hodinu vyložíme z chladničky.
Share or print this recipe