Ovocná torta

Prísady

Na tortu

  • 6 vajec
  • 180 g Korunný cukor krupicový
  • 180 g hladkej pšeničnej múky
  • 1 PL prášku do pečiva

Na krém

  • 250 g tvarohu s obsahom tuku 20 %
  • 3 PL vanilkového pudingového prášku
  • 2 PL vanilkového prášku/drene z vanilkového struku
  • 60 g Korunný cukor práškový
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml šľahačky

Príprava

Žĺtka oddeľte od bielkov a žĺtka vymiešajte s cukrom do peny (10 minút). Z bielkov vyšľahajte sneh. Múku a prášok do pečiva opatrne primiešajte pomocou stierky. Na záver vmiešajte bielkový sneh. Cesto vylejte do formy. Pečte pri teplote 180 °C s konvekciou cca 20 – 25 minút. Tortu nechajte kompletne vychladnúť, až potom ju prerežte.

Na prípravu krému poriadne vymiešajte všetky prísady okrem šľahačky. Šľahačku vyšľahajte do tuha a primiešajte do krému. Na spodný korpus torty rozotrite časť krému, naň položte druhý korpus. Zvyšným krémom potrite celú tortu a nechajte 30 minút chladiť. Potom tortu ozdobte ovocím a dajte chladiť ešte na 60 minút.

Ďaľšie recepty