Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
na štrúdľové cesto:
na orieškovo-figovú plnku:
štrúdľového cesta
Všetky suroviny na cesto vložíme do miešacej misky kuchynského robota alebo ručného mixéra a hákom na cesto miesime asi 7-10 minút.
Potom cesto vyberieme z misky a rukami z neho vytvarujeme guľu.
Misu vypláchneme horúcou vodou, kvapneme do nej trochu oleja, vložíme cesto a zakryté necháme odpočívať asi 45 minút. Zatiaľ si pripravíme orieškovo-figovú plnku.
orieškovo-figovej plnky
Figy umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky.
Všetky suroviny na plnku vložíme do misky a dôkladne premiešame.
orieškovo-figovej štrúdle
Rúru predhrejeme na 180 °C, so zapnutým horným/dolným ohrevom a plech vyložíme papierom na pečenie.
Štrúdľové cesto položíme na čistý obrus mierne poprášený múkou a vyvaľkáme (na tak tenko, ako sa len dá).
Potom cesto opatrne rozťahujeme päsťami do tvaru obdĺžnika, až kým obrus trochu nepresvitá (dáme pozor, aby sme cesto neroztrhli nechtom, alebo prisilný ťahaním).
Potom odrežeme hrubšie okraje a cesto potrieme roztopeným maslom.
Plnku rovnomerne rozložíme na cesto a zahneme pravý a ľavý okraj plátu cesta.
Orieškovo-figovú štrúdľu pomocou obrusa voľne zvinieme a preložíme na pripravený plech.
Vajce rozšľaháme s mliekom a štrúdľu tenko potrieme.
Orieškovo-figovú štrúdľu pečieme na strednej mriežke predhriatej rúry asi 50-60 minút do zlata a chrumkava.
Share or print this recipe