Orechové datľové sušienky s džemom

Prísady

Na 25 koláčikov

  • 200 gramov gaštanovej múky
  • 180 g nadrobno nakrájaného masla
  • 1 dobrá štipka soli
  • 60 g hnedého trstinového cukru, kryštál
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • kôra z jedného citróna
  • 2 žĺtky
  • 50 g najemno nastrúhaných vlašských orechov
  • 90 g veľmi jemne nakrájaných sušených datlí
  • 100 g ríbezľového džemu na plnenie

Príprava

Na cesto krátko ručne zmiešajte gaštanovú múku a maslo, potom pridajte všetky ostatné suroviny a vymieste cesto. Nechajte 1 hodinu odležať (za studena).

Cesto vytvarujte do valčeka s hrúbkou asi 1 cm a potom nakrájajte na 1 cm hrubé plátky, ktoré v rukách vyvaľkajte do guľôčok. Uložte na plech vystlaný papierom na pečenie.

Namáčajte drevenú lyžicu do múky a v strede každej rolky vytvorte jamku. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C (horný/dolný ohrev) na strednej priečke asi 14 minút.

Do celku v strede nalejte ríbezľový džem a koláčiky nechajte zaschnúť.

Ďaľšie recepty