Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na cesto (rozkladacia forma 26 – 28 cm, na formu s priemerom 20 cm použite polovičné množstvo)
Na krém
Rúru predhrejte na teplotu 180 °C s horným a dolným ohrevom. Čokoládu a maslo roztopte v rajničke za stáleho miešania. Oddeľte žĺtka od bielkov. Bielka vyšľahajte so soľou, po častiach pridajte 120 g krupicového cukru. Šľahajte dovtedy, kým nevznikne stabilná šľahaná hmota. Žĺtka, 75 g krupicového cukru a rum vyšľahajte do peny (3 – 5 minút na najvyššom rýchlostnom stupni). Primiešajte roztopenú čokoládovú zmes.
V miske zmiešajte múku, mleté orechy a prášok do pečiva a pridajte k čokoládovej mase. Primiešajte vyšľahaný sneh z bielkov. Masu vlejte do rozkladacej formy, resp. ráfika a pečte cca 50 minút. (Ak pečiete len polovičné množstvo v 20 cm forme, urobte cca po 30 minútach skúšku špáradlom!) . Korpus nechajte vychladnúť.
Na prípravu krému vyšľahajte ľahkú šľahačku, za stáleho miešania pridávajte stužovač šľahačky. Došľahajte dotuha. Primiešajte krémový syr a nugátový krém a všetko rýchlo premiešajte. Dajte chladiť do chladničky.
Vychladený tortový korpus prerežte priečne na dve rovnaké časti a spodnú časť potrite krémom. Marmeládu premiešajte a rozotrite na vrstvu krému. Na ňu položte druhú časť korpusu. Krémom ozdobne potrite povrch a okraje torty. Ozdobte lieskovcovým krokantom.
Share or print this recipe