Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ingrediencie na 1 bábovku o priemere 22 cm:
Obieľte jablká, vyberte z nich jaderníky a nakrájajte ich na plátky. Dajte ich marinovať citrónovou šťavou so škoricou a prikryte. Oddeľte žĺtka od bielkov a rozmiešajte ich s mäkkým maslom, práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Vmiešajte do zmesi prášok na pečenie a vlašské orechy a preosejte si potom múku. Vyšľahajte bielka na pevný sneh a vmiešajte ho do zmesi. Nakoniec vmiešajte marinované jablká. Hmotu naplňte do bábovkovej formy vymastenej maslom a posypanej múkou a pečte v predhriatej rúre na 175 °C 60 minút. Nechajte vychladnúť a vyklopte z bábovkovej formy. Posypte práškovým cukrom.
Share or print this recipe