Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zmiešajte všetky ingrediencie pomocou K-háčika kuchynského robota. Prípadne zmiešajte múku s mandľami, položte na pracovnú plochu a uprostred vytvorte jamku. V miske vymiešajte do peny cukor so žĺtkami. Nakrájajte maslo na malé kocky a pridajte ich do misky s vaječnou penou a potom zapracujte do múky s mandľami. Vypracujte hladké cesto. Vypracujte z neho guľu a nechajte ho 2 hodiny odpočívať zabalené v potravinárskej fólii v chladničke.
Predhrejte rúru na teplotu 170 ° C (nepoužívajte program horúci vzduch, ale horné / dolné pečenie). Cesto znovu premieste, rozvaľkajte na pomúčenej pracovnej ploche a okrúhlym vykrajovačom vykrajujte kolieska. Položte ich na plech s papierom na pečenie a pečte asi 10 minút. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
Pracovnú plochu pocukrujte a vyvaľkajte fondán tak, aby bol tenký. Rovnakým vykrajovačom vykrojte kolieska a preložte ich na papier na pečenie. Na papier na pečenie dajte pomocou drevenej tyčinky trošku potravinárskej farby a pečiatku namočte do farby, dokiaľ nebude celá pokrytá farbou. (Takto sa farba rozotrie rovnomerne a na pečiatke nebude príliš veľa farby.)
Pečiatku opatrne zatlačte na fondán a vznikne vám odtlačok vašej pečiatky. Sušienky natrite džemom alebo karamelom a položte opečiatkovaný fondán na sušienky. Jemne stlačte. Nechajte zaschnúť najmenej 2 hodiny. Uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe na sušienky.
Gélové farby sú najlepšie, iné potravinárske farby sú príliš tekuté a odtlačia veľmi málo farby.
Share or print this recipe