Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Forma s priemerom 26 cm
Cesto:
Karamel:
Dokončenie:
Vyšľaháme vajcia s cukrom do peny, vmiešame jogurt, rozpustené maslo, soľ a potom opatrne zamiešame zmes múky a prášku do pečiva.
Na karamel roztopíme maslo na panvici a pridáme cukor a na miernom ohni za stáleho miešania ukaramelizujeme až do vytvorenia zlatého karamelu. Potom pridáme škoricu, zázvor, čili, zoškriabanú vanilku a soľ, premiešame a na koniec pridámee horúcu smotanu. Tento karamel nalejeme do tortovej formy, ktorú sme predtým vystlali papierom na pečenie. Na povrch naukladáme blízko seba hrušky bez jadier , ktoré sme nakrájali na štvrtiny.
Celý povrch takto pripraveného základu zatrieme pripraveným cestom. Formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 160 až 170 ° C asi 25 až 30 minút, alebo kým špajdľa po vytiahnutí nie je úplne suchá. Opatrne uvoľníme koláč z formy, kým je ešte horúci, a otočíme ho na servírovací tanier alebo podnos tak, aby boli karamelové hrušky hore. Najlepšie chutí, keď je ešte čerstvý a vlažný.
Share or print this recipe