Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Mlieko privedieme do varu, pridáme quinou, prikryjeme a povaríme približne 15 minút (znížime teplotu). Na vypnutej platni ešte necháme dôjsť približne 10 minút. Potom quinou odložíme zo sporáka a necháme vychladnúť.
Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Maslo, práškový cukor a žĺtky vymiešame do peny. Z bielkov vyšľaháme sneh. K vymiešanému maslu s cukrom a žĺtkami pridáme tvaroh, vanilkový cukor a citrónovú kôru. Nakoniec zľahka primiešame quinou, čerešne a sneh.
Hmotou naplníme formu na nákyp a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C pol hodiny (v prípade formičiek sa doba pečenia príslušne skráti).
Hotový nákyp ešte posypeme práškovým cukrom.
Obmena: môžete použiť aj maliny alebo nastrúhané jablká
Share or print this recipe