Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Z citrónov vytlačíme šťavu. Vodu spolu s citrónovou šťavou, cukrom na prípravu sirupu, rumom a vetvičkami mäty dáme do uzatvárateľného pohára. Na noc vložíme do chladničky a necháme lúhovať. Potom mätu vyberieme.
Rozpustíme maslo a necháme ho trochu vychladnúť. Vajcia a krupicový cukor niekoľko minút šľaháme, kým nevznikne vzdušná hmota. Pridáme maslo, múku a prášok do pečiva. Hmotu rozdelíme do troch roztvoriteľných tortových foriem s priemerom 20 cm vystlaných papierom na pečenie a pečieme približne 30 minút pri teplote 175 °C. (Alternatívne za sebou, zakaždým 30 minút). Upečené korpusy vyberieme z formy a necháme vychladnúť.
Bielky spolu s púdrovým cukrom zohrievame približne 5 minút nad vodným kúpeľom, aby sa kryštály cukru rozpustili. V kuchynskom robote alebo ručným šľahačom vyšľaháme na pevný lesklý krém. Zľahka primiešame rozpustené maslo izbovej teploty a vanilkovú dreň.
Tortový korpus výdatne potrieme mätovým sirupom a navrch rozotrieme tretinu krému. Prikryjeme druhým korpusom, opäť potrieme mätovým sirupom a nanesieme krém. Navrch uložíme tretí korpus, opäť potrieme sirupom a krémom. Trochu krému nanesieme aj na okraj torty a zotrieme špachtľou alebo ostrým nožom, aby sme dosiahli nahý vzhľad.
Video s presným návodom na prípravu nájdete tu.
Share or print this recipe