Nahá torta Mojito

Prísady

(na trojposchodovú nahú tortu s priemerom 20 cm)

Na mätový sirup

Na krém

  • 4 bielky
  • 200 g Korunného púdrového cukru
  • 300 g masla (izbovej teploty)
  • dreň z dvoch vanilkových strukov
  • zopár lístkov mäty a 2 limetky na ozdobenie

 

Príprava

Z citrónov vytlačíme šťavu. Vodu spolu s citrónovou šťavou, cukrom na prípravu sirupu, rumom a vetvičkami mäty dáme do uzatvárateľného pohára. Na noc vložíme do chladničky a necháme lúhovať. Potom mätu vyberieme.  

Príprava piškótového cesta

Rozpustíme maslo a necháme ho trochu vychladnúť. Vajcia a krupicový cukor niekoľko minút šľaháme, kým nevznikne vzdušná hmota. Pridáme maslo, múku a prášok do pečiva. Hmotu rozdelíme do troch roztvoriteľných tortových foriem s priemerom 20 cm vystlaných papierom na pečenie a pečieme približne 30 minút pri teplote 175 °C. (Alternatívne za sebou, zakaždým 30 minút). Upečené korpusy vyberieme z formy a necháme vychladnúť.

Príprava krému

Bielky spolu s púdrovým cukrom zohrievame približne 5 minút nad vodným kúpeľom, aby sa kryštály cukru rozpustili. V kuchynskom robote alebo ručným šľahačom vyšľaháme na pevný lesklý krém. Zľahka primiešame rozpustené maslo izbovej teploty a vanilkovú dreň.  

Tortový korpus výdatne potrieme mätovým sirupom a navrch rozotrieme tretinu krému. Prikryjeme druhým korpusom, opäť potrieme mätovým sirupom a nanesieme krém. Navrch uložíme tretí korpus, opäť potrieme sirupom a krémom. Trochu krému nanesieme aj na okraj torty a zotrieme špachtľou alebo ostrým nožom, aby sme dosiahli nahý vzhľad.

Tip

Video s presným návodom na prípravu nájdete tu.

Ďaľšie recepty