Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Najprv si urobíme cesto. Osem žĺtkov vymiešame s 1 PL oleja a 2 PL práškového cukru do hustej peny. Najskôr začneme miešať bielky, po chvíli pridávame po lyžiciach cukor. Miešame asi 5 minút, až kým nám nevznikne tuhý hustý sneh. Múku a prášok do pečiva trikrát preosejeme. Do vymiešaných žĺtkov opatrne po 1/3 zamiešame sneh a rovnako po 1/3 aj múku s práškom do pečiva. Celé cesto zľahka premiešame. Tortové formy vystelieme papierom na pečenie a cesto rozdelíme v rovnakom pomere do oboch foriem. Pečieme pri teplote 180 °C cca 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť a rozrežeme ho na 4 rovnaké korpusy.
Pripravíme si plnku. Mrazené ovocie prepláchneme, dáme do hrnca spolu s hnedým cukrom a necháme pomaly variť. V troške vody si rozmiešame škrob, prilejeme k ovociu a povaríme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
Tvaroh, mascarpone, smotanu a púdrový cukor vymiešame na krém.
Na prvý korpus nanesieme časť krému, do stredu dáme 1/3 ovocia a takto postupujeme ďalej. Poslednú časť torty nezdobíme ovocím, iba jemne potierame poslednými zvyškami krému. Ako dekoráciu použijeme jedlé kvety a už si len vychutnávame tú pravú sladkú podobu lásky.
Share or print this recipe