Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Suroviny na krém:
Rúru predhrejeme na 175 °C, so zapnutým horným/dolným ohrevom a 12 formičiek na muffiny vyložíme papierovými formičkami.
Vajcia šľaháme s cukrom, soľou a vanilkou asi 5-7 minút do peny.
Na najnižšom stupni primiešame olej a kyslú smotanu.
Múku zmiešame s mandľami a práškom do pečiva a krátko zmiešame s ostatnými surovinami.
Pridáme 120 g na hrubo posekaných pražených mandlí a pomocou naberačky na zmrzlinu alebo pomocou lyžice pripravené muffinové formičky naplníme cestom.
Mandľové muffiny pečieme v predhriatej rúre asi 20-25 minút do zlata, upečené ich necháme úplne vychladnúť.
Všetky suroviny na krém, okrem odtučneného tvarohu, vložíme do miešacej misky a krátko prešľaháme na najvyššom stupni, aby vznikla tuhá krémová hmota. Dajme pozor, aby sme smotanovú zmes nemiešali pridlho, lebo by sa mohla zraziť. Akonáhle zmes získa štruktúru a zdá sa nám pevnejšia, je dokonalá.
Na najnižšom stupni vmiešame odtučnený tvaroh a krém naplníme do zdobiaceho vrecka s hviezdicovou násadou.
Na špirálovité nanesenie krému z neho vytlačte najprv trochu do stredu muffinov. Potom nanášajte krém zvonku smerom dnu a hotový muffin posypte zvyšnými praženými mandľami.
Muffiny s praženými mandľami vydržia v chladničke približne 2-3 dni, ale najlepšie chutia vždy v prvý deň.
Share or print this recipe