Muffiny s bobuľami a čiernou bazou

Prísady

Ingrediencie na muffiny:
- 200 g múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- ½ ČL jedlej sódy (alternatívne môžete nahradiť práškom do pečiva)
- štipka soli
- 150 g  Korunného práškového cukru 
- 120 g oleja
- 2 vajcia izbovej teploty
- 2 polievkové lyžice sirupu z kvetov bazy čiernej
- 100 g mlieka izbovej teploty
- 150 g zmiešaných bobúľ podľa výberu
- 2 polievkové lyžice múky na obalenie bobúľ

Ingrediencie na polevu:
- 200 g mäkkého masla
- 150 g Korunného práškového cukru 
- 400 g krémového syra izbovej teploty
- 4 polievkové lyžice sirupu z kvetov bazy čiernej
- 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- potravinárske farbivo (voliteľné)
- čerstvé bobule a sušené kvety na dekoráciu

Príprava

1. Predhrejte rúru s horným a spodným ohrevom na 175 °C (350 °F) a vložte papierové košíčky do formy na muffiny s 12 priehradkami.
2. Opláchnite bobuľové ovocie, očistite ho a nakrájajte na malé kocky.
3. Suché prísady na muffiny dajte do misky a dobre ich premiešajte.
4. V inej miske dobre premiešajte tekuté prísady.
5. Tekuté prísady pridajte k suchým a premiešajte, kým nezískate hladké cesto.
6. Bobuľové ovocie premiešajte s múkou a jemne ho vmiešajte do cesta.
7. Pomocou naberačky na zmrzlinu alebo dvoch lyžíc rovnomerne rozdeľte cesto do muffinových košíčkov a pečte v predhriatej rúre asi 20-25 minút, kým nie sú zlatohnedé.
8. Na polevu šľahajte mäkké maslo s práškovým cukrom asi 5-7 minút do svetlej krémovej konzistencie.
9. Postupne pridávajte zmäknutý krémový syr a potom vmiešajte sirup z bazy a citrónovú šťavu.
10. Podľa želania polevu zafarbite, vložte do cukrárskeho vrecka so špičkou v tvare hviezdy.
11. Polevu naneste na vychladené muffiny kruhovým pohybom od okraja smerom do stredu.
12. Ozdobte čerstvými bobuľami a sušenými kvetmi.

Ďaľšie recepty