Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Plech 20*30cm
12/14 porcií
Korpus:
Krém:
Mrkvové kocky:
Do misy navážime nahrubo nastrúhanú mrkvu, pridáme olej a vajcia, cukor, korenie, kôru a soľ a stierkou dobre zamiešame. Potom pridáme obidve múky, prášok do pečiva a jedlú sódu a stierkou vymiešame dohladka. Túto hmotu nalejeme do olejom vymazaného a múkou vysypaného pekáča a rozotrieme dohladka. Potom pečieme veľmi pomaly pri 160°C asi 25 min., alebo pokiaľ zapichnutá špajdľa nezostane úplne suchá. Necháme na mriežke vychladnúť.
Na náplň zmiešame syr, cukor a pomarančovú šťavu a metličkou vymiešame dohladka. Potom postupne nalejeme rozpustené a vychladnuté maslo. Šľaháme pokiaľ nezískame hladký a nadýchaný krém. Ten ihned natrieme na povrch vychladnutého upečeného korpusu.
Mrkvu nakrájame na kocky menšie ako 1*1*1 cm, dáme do hrnca, pridáme šťavu, vanilku a cukor a na veľmi miernom ohni varíme pokým sirup nezhustne. Zmes necháme vychladnúť a potom ňou ozdobíme povrch koláča.
Share or print this recipe