Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Najprv na vysokých otáčkach vymiešame vajíčka s hnedým cukrom a môžeme pridať i 3 PL horúcej vody, aby bola zmes nadýchanejšia. Ďalej, do zmesi prisypeme mandľovú múku s práškom do pečiva a premiešame. Potom, ešte primiešame postrúhanú mrkvu a všetky koreniny spolu so šťavou z pomaranča. Pripravenú zmes rozotrieme na plech cca v rozmeroch 40×30 cm a pečieme v rúre približne 40 min. pri teplote 180°C.
Urobíme si krém. Mascarpone, tvaroh a práškový cukor vymiešame do hladka a hrubšiu vrstvu pripraveného krému nanesieme na vychladnutý koláč. Vytvarujeme si mrkvičky z marcipánu. Z oranžovej hmoty vymodelujeme malé valčeky. Jednu stranu upravíme do špičky tak, aby sme dosiahli tvar mrkvy. Do hrubšej strany valčeka urobíme dierku pomocou špáradla. Zo zeleného marcipánu vytvarujeme tenké valčeky, ktoré uprostred prehneme a vložíme do otvoru v mrkvičke. Vrásnenie na mrkve môžeme vytvoriť pomocou ostrého nožíka.
Na záver dozdobíme upečený koláč mrkvičkami a veľkonočnú dobrotu plnú vitamínov môžeme podávať.
Share or print this recipe