Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
V hrnci rozpustíme med s maslom a perníkovým korením. V miske si zmiešame suché prísady - preosiatu múku, jedlú sódu a práškový cukor. Pridáme vajcia a prilejeme vlažnú medovú zmes. Rukami vypracujeme cesto. Hotové cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme odpočívať v chlade minimálne 2 hodiny.
Keď je cesto odpočinuté, rozvaľkáme ho na pomúčenej doske. Na polovicu rozvaľkanej plochy nanesieme v malých kopčekoch slivkový lekvár, okolie potrieme žĺtkom. Prekryjeme druhou polovicou cesta, prstami postláčame okolo lekvárových kopčekov a vykrajujeme medovníky.
Medovníky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokiaľ chceme ako ozdobu orech, vrch medovníkov potrieme žĺtkom a položíme oriešok. Medovníky, ktoré chceme zdobiť bielkovým snehom pred pečením nepotierame žĺtkom, ale až hneď po vybratí z rúry. Pečieme 10-15 min pri teplote 180°C.
Hmotu na zdobenie si pripravíme tak, že nad parou zmiešame bielko s púdrovým cukrom. Necháme vychladnúť. Vychladnutú zmes prenesieme do cukrárskeho vrecka a zdobíme medovníčky.
Share or print this recipe