Marhuľovo-makový dezert s tvarohovým krémom

Prísady

cca na 6 porcií

na makové cesto:

  • 3 vajcia
  • 1 hrnček  Korunný cukor kryštálový
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 hrnček jogurtu
  • 1 hrnček mletého maku
  • 1 hrnček múky
  • 1 vrecúško prášku do pečiva

suroviny na krém:

  • 2-3 hrnčeky marhuľového džemu alebo slivkového džemu
  • Mäta

Príprava

Pripravíme si makový koláč: Vajcia a cukor vymiešame na ľahkú penu. Pridáme olej a jogurt a dobre premiešame. Krátko premiešame s makom, múkou a práškom do pečiva a rozotrieme na malý plech. Pečieme 30 minút na 170 stupňoch, so zapnutým teplovzduchom, potom necháme vychladnúť.

Na krém všetky suroviny dobre zmiešame.

Z makového koláča krájame malé kúsky, trochu ich rozmrvíme.

Do asi 6 pohárov (s priemerom cca 10 cm) striedavo vrstvíme rozmrvený makový koláč, vanilkový krém a marhuľový alebo slivkový džem. Vrstvenie ukončíme krémom, zdobíme džemom a lístkami mäty.

Ďaľšie recepty