Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
1 ks, 20 krát 30 cm
Cesto:
Tvarohová náplň:
Na dokončenie:
Do misy navážame obe múky, na kocky nakrájané studené maslo, cukor, soľ a vypracujeme jemnú posýpku. Úplne na záver primiešame studené biele víno a rýchlo a krátko vypracujeme na cesto. To zabalíme do fólie a necháme v chladničke aspoň 10 až 15 min. oddýchnuť. Potom ho na ľahko pomúčenej ploche vyvaľkáme na obdĺžnik o veľkosti 20 krát 30 cm. Nemusí byť úplne perfektné, okraje sa aj tak budú ďalej upravovať.
Na náplň zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, cukor a vanilkový cukor dohladka. Tento krém natrieme na rozvalené cesto asi dva až 3 cm ďalej od krajov, tie necháme bez náplne. Na povrch krému rozložíme vykôstkované marhule rezanou stranou nahor. Úplne na záver koláč posypeme píniovými orieškami a vložíme do rúry vyhriatej na 170 ° C a pečieme asi 35 až 40 min. do krehka. Vytiahneme z rúry, dozdobíme čerstvou mätou, môžeme pocukrovať a podávame.
Share or print this recipe