Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Rúru s vrchným a spodným ohrevom predhrejeme na 180 °C. Roztvoriteľnú tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Horkú a mliečnu čokoládu pokrájame na malé kúsky a spolu s maslom vložíme do hrnca a pomaly rozpustíme nad vodným kúpeľom. Vajcia s Korunným cukrom hnedým a soľou šľaháme dovtedy, kým nevznikne svetložltá hmota. Pridáme rozpustenú čokoládu a zmiešame. Potom rýchlo zapracujeme múku, ktorú sme predtým premiešali s kakaom a sódou bikarbónou. Vznikne brownie cesto, ktoré rovnomerne navrstvíme do roztvoriteľnej formy vystlanej papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry na predposlednú poličku a pečieme približne 20 minút. Či je korpus správne upečený zistíme tak, že doň zapichneme špáradlo. Ak ostanú na špáradle ešte nalepené kúsky cesta, vyberieme formu z rúry a korpus necháme vychladnúť.
Umyté a odkvapkané maliny dáme do hrnca, pridáme púdrový cukor a rozmixujeme. Ovocné pyré potom pretlačíme cez jemné sitko. Približne 8 minút zohrievame a za stáleho zmiešania necháme zhustnúť.
Čerstvý syr zmiešame s púdrovým cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme kyslú smotanu, vajcia a soľ. Všetky prísady spolu rýchlo zmiešame.
Rúru s vrchným a spodným ohrevom predhrejeme na 180 °C. Vychladnutú roztvoriteľnú formu na utesnenie zvonku obalíme dvoma vrstvami alobalu a položíme na hlboký plech na pečenie. Dve tretiny syrového krému navrstvíme na brownie korpus. 2 PL malinového pyré v malých kôpkach nanesieme na syrový krém. Navrch rozotrieme zvyšný syrový krém a rozložíme kôpky zvyšného malinového pyré. Pomocou tenkej drevenej paličky pyré rozotrieme do ozdobných tvarov.
Hlboký plech na pečenie naplníme asi do výšky 2cm vriacou vodou a koláč pečieme približne 55 minút. Potom ho vyberieme z rúry (syrová hmota je ešte labilná). Opatrne odstránime alobal a dlhým tenkým nožom prejdeme pozdĺž vnútorného okraja formy. Cheesecake necháme približne 1,5 hodiny vychladnúť na vzduchu. Následne vložíme minimálne na 6 hodín, najlepšie cez noc, do chladničky. Potom vyberieme z formy.
Tu nájdete video s podrobným návodom na prípravu.
Share or print this recipe