Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Poleva
Mlieko trochu zohrejeme, aby bolo vlažné. Rozmiešame v ňom droždie.
Všetky suché suroviny premiešame v miešacej mise.
Postupne pridávame droždie rozpustené v mlieku a kuchynským robotom alebo ručným mixérom (s hákom na cesto) vymiesime. Keď vznikne homogénne cesto, premiesime ho aj rukami. Zakryjeme a necháme kysnúť aspoň 30 minút.
Keď cesto zdvojnásobí svoj objem na pomúčenej pracovnej ploche ho vyvaľkáme na obdĺžnik a potrieme džemom. Z dlhšej strany ho pevne zvinieme. Otočíme ho spojom smerom hore a ostrým nožom po dĺžke prekrojíme na polovicu. Takto vzniknuté pramene stočíme a v tvare venca položíme na plech vystlaný papierom na pečenie - konce stočíme spolu. Zakryjeme a necháme kysnúť ďalších 30 minút.
Rúru predhrejeme na 180 °C, so zapnutým horným/dolným ohrevom. Veniec pečieme asi 50 minút do zlata.
Suroviny na polevu zmiešame a nalejeme na vychladnutý veniec. Posypeme pistáciami.
Share or print this recipe