Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Umyte maliny a vložte ich do vysokého hrnca. Zmiešajte s citrónovou šťavou, mandľovým extraktom, Korunným cukrom želírovacím. Za stáleho miešania priveďte do varu a varte 4 minúty. Urobte želírovaciu skúšku.
Zložte z platničky a primiešajte Amaretto. Ak sa na povrchu vytvorilo príliš veľa peny, opatrne ju odstráňte. Horúcu marmeládu naplňte do sterilných pohárov, okamžite uzatvorte a otočte hore dnom na cca 10 minút. Otočte a nechajte ich vychladnúť.
Pripravte si mandľový extrakt sami: 50 g mandlí na 150 ml vodky - mandle nakrájajte na jemno, nasypte ich do vysokej fľaše a zalejte vodkou. Pretrepte každé 2-3 dni a uchovávajte na tmavom mieste po dobu 6 mesiacov.
Share or print this recipe