Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Mandľovú múku a púdrový cukor preosejeme a s 80 g bielkov vymiešame na pastu. 70 g kryštálového cukru s 80 g bielkov vyšľaháme a pridáme potravinársku farbu podľa požadovanej intenzity. Medzitým necháme zovrieť 130 g kryštálového cukru s vodou pri teplote 118 °C a pri nízkej rýchlosti kuchynského robota tenkým prúdom prilejeme k snehu z bielkov. Následne vyšľaháme na vysokej rýchlosti, kým sneh nevychladne.
Sneh opatrne primiešame k mandľovej paste. Hmotou naplníme zdobiace vrecko (okrúhla špička s veľkosť 6 alebo 8) a na plech na pečenie nastriekame kolieska. Marónky potom približne 30 minút necháme schnúť pri izbovej teplote, kým nie je povrch pevný na uchopenie. V teplovzdušnej rúre pečieme pri teplote 160 °C približne 10 minút.
Pomocou zdobiaceho vrecka nanesieme na vychladnuté makrónky džem.
Aby mohli makrónky rozvinúť chrumkavú a v jadre šťavnatú konzistenciu, musíme ich uchovávať v nepriedušne uzatvorenej dóze v chladničke (minimálne 12 hodín).
Share or print this recipe