Makovo-vanilkové cupcakes

Prísady

(na 12 cupcakes)

doba pečenia 20 minút

nenáročná príprava 

 

Základ pre cupcake 

Topping z mascarpone

Pomôcky

  • vrecko na zdobenie
  • veľké hrdlo (napr. veľkosť 15) 
  • 12 formičiek

Príprava

Na základ pre cupcake vyšľaháme bielka s kryštálovým cukrom na tuhý sneh.

Maslo vymiešame s vanilkovým a pudrovým cukrom do peny a postupne pridáme žĺtka. Do toho zamiešame citrónovú šťavu, kôru a rum.

Mak, orechy a štipku škorice zamiešame do maslovej hmoty, následne primiešame sneh. Pomocou vrecka naplníme cesto do 2/3 do formičiek. Pečieme v rúre pri teplote 160 °C cca 20 minút.

Na topping zmiešame všetky prísady krátko v mixéri, naplníme do vrecka a vytlačíme na vychladnuté cupcakes.

Ozdobíme čerstvými ríbezľami alebo ríbezľovou marmeládou a postrúhanou čokoládou. 

Ďaľšie recepty