MAKOVÉ VIEDENSKÉ SUŠIENKY S GRAPEFRUITOVÝM ŽELÉ

Prísady

35 ks

Cesto:

Grapefruitové želé:

Na dokončenie:

  • 10 g mrazom sušených malín

Príprava

Nalejeme asi 200 ml horúcej vody do misy, v ktorej budeme pracovať, a necháme ju tam dve až 3 minúty. Potom ju vylejeme a miesto utrieme dosucha. Pridáme maslo, práškový cukor, korenie, soľ a kôru z jedného citróna, pridáme vajcia a vymiešame dohladka. Nie je potrebné túto hmotu príliš šľahať. Potom opatrne primiešame zmes múky, kukuričného škrobu a maku. Ihneď po zmiešaní hladkej hmoty ju prenesieme do cukrárskeho vrecka a vyrezanou trubičkou nastriekame na plech s papierom na pečenie malé kvietky ďalej od seba, mierne sa roztečú. Po nastriekaní  vezmeme  obrátený koniec drevenej varečky, ponoríme  ho do múky a do každého kvietku urobíme malú dieru. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 ° C do jemne zlatohneda, asi 12 až 15 minút. Plech vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

Na želé  zmiešame grapefruitovú šťavu a želírovací  cukor v hrnci a túto zmes privedieme do varu za stáleho miešania. Varíme asi 2 minúty, potom pridáme kyselinu citrónovú, premiešame a nalejeme túto zmes do zaváracieho pohára. Po vychladnutí želé použijeme  lyžicu alebo vrecko na pečivo, aby sme ho natreli na upečené kvietky a dozdobíme  mrazom sušenými malinami.

Ďaľšie recepty