Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
35 ks
Cesto:
Grapefruitové želé:
Na dokončenie:
Nalejeme asi 200 ml horúcej vody do misy, v ktorej budeme pracovať, a necháme ju tam dve až 3 minúty. Potom ju vylejeme a miesto utrieme dosucha. Pridáme maslo, práškový cukor, korenie, soľ a kôru z jedného citróna, pridáme vajcia a vymiešame dohladka. Nie je potrebné túto hmotu príliš šľahať. Potom opatrne primiešame zmes múky, kukuričného škrobu a maku. Ihneď po zmiešaní hladkej hmoty ju prenesieme do cukrárskeho vrecka a vyrezanou trubičkou nastriekame na plech s papierom na pečenie malé kvietky ďalej od seba, mierne sa roztečú. Po nastriekaní vezmeme obrátený koniec drevenej varečky, ponoríme ho do múky a do každého kvietku urobíme malú dieru. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 ° C do jemne zlatohneda, asi 12 až 15 minút. Plech vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
Na želé zmiešame grapefruitovú šťavu a želírovací cukor v hrnci a túto zmes privedieme do varu za stáleho miešania. Varíme asi 2 minúty, potom pridáme kyselinu citrónovú, premiešame a nalejeme túto zmes do zaváracieho pohára. Po vychladnutí želé použijeme lyžicu alebo vrecko na pečivo, aby sme ho natreli na upečené kvietky a dozdobíme mrazom sušenými malinami.
Share or print this recipe