Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Z uvarených, pretlačených zemiakov, masla, múky, soli a žĺtkov vypracujeme cesto. Z cesta vyšúľame 2 cm hrubé pásiky a nakrájame na malé kúsky, ktoré plochými dlaňami zaoblíme a na koncoch zúžime. Veľký hrniec do 2/3 naplníme vodou, osolíme a necháme zovrieť.
Vložíme šúľance a 6–8 minút slabo varíme. Precedíme alebo vyberieme dierkovanou naberačkou a necháme dobre odkvapkať. Na panvici rozpustíme maslo a vložíme doň šúľance. Zmiešame mak a práškový cukor, zmesou posypeme šúľance a premiešame. Pred podávaním posypeme hrubou vrstvou práškového cukru z mlynčeka.
Share or print this recipe