Makové pusinky

Prísady

Na cca 40 kusov:

  • 250 g masla (mäkkého)
  • 130 g Korunného krupicového cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 vajce
  • 280 g múky
  • 150 g maku
  • 60 ml šľahačky
  • slivkový alebo ríbezľový džem
  • 1 šálka kakaovej polevy

Ostatné:

  • papier na pečenie

Príprava

Predhrejte rúru na 30 ° C horúci vzduch. 2 plechy na pečenie vyložte papierom na pečenie. Maslo, cukor a vanilkový cukor vymiešajte do peny (asi 5 minút). Šľahajte vajcia izbovej teploty. Primiešajte múku a mak. Rýchlo vmiešajte šľahačku a nalejte cesto do zdobiaceho vrecka s hviezdicovou tryskou.

Nerobte príliš veľké pusinky. Pokiaľ ide zmes len veľmi ťažko pretlačiť zdobiacim sáčkom, na krátko vložte vrecko do teplej rúry vyhriatej na 30 stupňov. Tým maslo zmäkne a cesto sa ľahšie nastrieka.

Rúru zohrejte na 170 ° C a pusinky pečte asi 10-12 minút. Nechajte vychladnúť.

Natrite ich džemom a  pusinky zlepte.

Pripravte kakaovú polevu podľa návodu. Polovicu pusiniek namočte do polevy a nechajte uschnúť na papieri na pečenie.

V dobre uzavretej dóze vydržia približne 3-4 týždňov.

Ďaľšie recepty