Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Pripravíme si korpus. Rozmixujeme banány na hladkú kašu. Oddelíme bielka od žĺtkov a žĺtka pridáme do banánov. Do banánovej zmesi pridáme mak, kokos a prášok do pečiva a metličkou zamiešame. Z bielkov vyšľaháme sneh a zamiešame do hmoty. Cesto presunieme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme približne 15 – 20 min.
Pripravíme si krém. Do misky dáme nízkotučný tvaroh, trocha jogurtu, cukor, citrónovú šťavu a vymiešame. Aby nám tortičky pekne držali pripravíme si stužovač za studena. Do misky dáme želatínový stužovač v prášku a podľa návodu primiešame 100 ml studenej vody. Po lyžičkách pridáme do želatínovej hmoty trocha krému a zmiešame. Vzniknutú zmes prelejeme do zvyšného krému a premiešame mixérom.
Do hrnca vložíme slivky, trocha hnedého cukru a povaríme. Neskôr pridáme aj trocha citrónovej šťavy na dochutenie. Uvarené slivky spolu rozmixujeme mixérom na omáčku.
Z korpusu vykrojíme formičkami kvietky. Formičky vymažeme maslom, na korpus do formičiek vložíme krém a dáme stuhnúť do chladničky. Ozdobíme čučoriedkami a slivkovou omáčkou.
Zvyšný korpus nevyhadzujeme, ale narežeme na menšie kúsky a pripravíme verziu do pohára.
Share or print this recipe