Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ako prvé si upečieme cesto. Oddelíme bielky a žĺtky. Najprv samostatne miešame bielky, po 5 minútach pomaly pridávame práškový cukor a vymiešame tuhý sneh. Medzitým si dáme miešať aj žĺtky s hnedým cukrom, asi tak na 4 minúty, pokým nebude zmes nadýchaná.
Mak pomelieme a primiešame doň prášok do pečiva spolu s polohrubou múkou. Postupne mak zamiešame do žĺtkovej zmesi a nakoniec zľahka vmiešame po lyžiciach aj sneh. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme ho piecť na 15 minút do rúry vyhriatej na 180°C. Po upečení ešte z teplého cesta stiahneme papier, otočíme a zrolujeme. Necháme vychladnúť.
Ďalej si pripravíme plnku. Najprv vymiešame tvaroh, mascarpone a cukor na hladký krém a dáme do chladničky stuhnúť. Potom si pripravíme višne. Dáme ich do hrnca a začneme variť. Na zhustnutie pridáme hnedý cukor a ďalej varíme a zľahka premiešavame, pokým sa cukor nerozpustí. K dokonalej hustote višní si zvlášť v miske pripravíme škrob. Zmiešame 1 väčšiu čl až 2 čl škrobu s trochou vody. Počkáme, pokým nám višne v hrnci začnú aspoň trošku vrieť, potom k nim prilejeme škrob. Uvaríme do jemného pudingu, prelejeme do misky a necháme vychladnúť. Ovocná alternatíva: Okrem višní, môžeme rovnako postupovať pri jahodách alebo skombinovať oboje, jahody a višne.
Upečené cesto dáme na pocukrovanú utierku, zrolujeme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí makové cesto rozbalíme a začneme plniť. Na prvú vrstvu nanášame hladký tvarohový krém, z ktorého si trochu odložíme na záverečné dozdobenie. Ďalej na krém nanesieme vychladnuté višne a roládu opäť zrolujeme do utierky. Necháme stuhnúť v chladničke 30 minút. Na záver stuhnutú roládu dozdobíme zvyšným tvarohovým krémom pomocou cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou. A ak máte k dispozícii napríklad kandizované čerešne, tak ich jednoducho na roládu poukladajte. Vyzdobte ju podľa vlastnej predstavivosti a chuti tak, aby bol Boháčov makový sen naozaj splnený.
Na vyzdobenie rolády môžeme využiť i čokoládovú polevu. V horúcej smotane necháme roztopiť čokoládu, primiešame maslo izbovej teploty a hotovou polevou polejeme roládu. Následne dáme do chladničky stuhnúť. Stuhnutú roládu rovnako dozdobíme zvyšným tvarohovým krémom a kandizovanými čerešňami.
Share or print this recipe