Maková bábovka s vaječným likérom

Prísady

  • 3 vajcia
  • 110 g Korunného práškového cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 125 ml rastlinného oleja
  • 125 ml vaječný likér (kúpený alebo domáci)
  • 65 g múky
  • 65 g kukuričného škrobu, napríklad Maizena
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 5 lyžíc maku (tmavý mak)

Príprava

Predhrejte rúru na 180 ° stupňov - horný a dolný ohrev. Bábovkovú formu vymažte a vysypte múkou. Vajcia vymiešajte s práškovým  a vanilkovým cukrom do hladka. Za stáleho miešania pomaly primiešavajte rastlinný olej a vaječný likér do zmesi vaječného cukru. Múku zmiešajte s kukuričnou múkou, s makom a s práškom do pečiva a pridajte do tekutej hmoty. Miešajte, kým sa nevytvorí hladké cesto. Nalejte cesto do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy.
Pečte na strednej teplote asi 45 minút (vykonajte skúšku špajlou). Potom vyberte z rúry a nechajte vychladnúť v bábovkovej forme. Vychladenú bábovku vyklopte z formy.

Pred podávaním posypte bábovku práškovým cukrom.

Tip:

Bábovku môžete dozdobiť s polevou z vaječného likéru. Zmiešajte 200 g práškového cukru s 3 a 4 polievkovými lyžicami vaječného likéru a rozotrite na bábovku.

Ďaľšie recepty