Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Predhrejte rúru na 180 ° stupňov - horný a dolný ohrev. Bábovkovú formu vymažte a vysypte múkou. Vajcia vymiešajte s práškovým a vanilkovým cukrom do hladka. Za stáleho miešania pomaly primiešavajte rastlinný olej a vaječný likér do zmesi vaječného cukru. Múku zmiešajte s kukuričnou múkou, s makom a s práškom do pečiva a pridajte do tekutej hmoty. Miešajte, kým sa nevytvorí hladké cesto. Nalejte cesto do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy.
Pečte na strednej teplote asi 45 minút (vykonajte skúšku špajlou). Potom vyberte z rúry a nechajte vychladnúť v bábovkovej forme. Vychladenú bábovku vyklopte z formy.
Pred podávaním posypte bábovku práškovým cukrom.
Bábovku môžete dozdobiť s polevou z vaječného likéru. Zmiešajte 200 g práškového cukru s 3 a 4 polievkovými lyžicami vaječného likéru a rozotrite na bábovku.
Share or print this recipe