Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Taliansky sneh
Ganache z bielej čokolády:
Dôležité je presné naváženie surovín. Zmiešajte mleté mandle s cukrom a pridajte 64 g vaječných bielkov a dobre premiešajte. (Môžete pridať aj gélové potravinárske farbivo).
V citrónom vymastenej miske vyšľahajte 60 g bielkov na najnižších otáčkach. Do hrnčeka dajte vodu a trstinový cukor a nechajte ich rozpustiť. Zahrievajte, kým nedosiahne teplotu 100 stupňov, potom prepnite mixér na strednú rýchlosť. Keď sirup dosiahne 111 stupňov, prepnite na najvyššiu rýchlosť a pri 114 stupňoch začnite horúci sirup vlievať tenkým prúdom za stáleho miešania do šľahajúcich bielkov.
Šľahajte, kým sa sneh neochladí na 40 stupňov a potom ho môžete začať postupne vmiešavať do mandľovej hmoty. Cesto na makrónky preložte do vrecúška s okrúhlou špičkou.
Makrónky vytlačte na plech alebo papier na pečenie a potom 5-krát poklepte plechom na rovnú plochu, aby sa uvoľnili všetky vzduchové bubliny.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 155 - 160 stupňov približne 10 - 12 minút.
Po vychladnutí makronky naplníme čokoládovou ganážou.
PLNKA do makroniek
Čokoládu nakrájajte na malé kúsky a vložte do veľkej misy.
Smotanu zohrejte v hrnci na miernom ohni, kým sa takmer nezovrie. Odstavte smotanu z ohňa a nalejte ju na čokoládu v miske a miešajte, kým sa čokoláda nerozpustí.
Pridajte maslo a miešajte, kým sa dôkladne nespojí. Prikryte potravinárskou fóliou a nechajte stuhnúť v chladničke. Po stuhnutí plnky naplňte pripravené makrónky.
Pri mliečnej čokoláde platí ten istý postup, len pomery sa menia:
Share or print this recipe