Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Lístkové cesto je vrstvené cesto, ktoré obsahuje veľa masla a nepridáva sa doň cukor. Príprava lístkového cesta je časovo náročná, nakoľko cesto sa musí viackrát vyvaľkať. Jednotlivé vrstvy cesta sú spojené tenkými vrstvami masla, vďaka čomu bude pečivo nadýchané.
Vodu, soľ a vajce zmiešame, pridáme múku a vypracujeme vláčne cesto. Poprášime múkou a približne 30 minút necháme odpočívať v chladničke. Potom cesto na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme na veľkosť 45 x 75 cm, na polovicu poukladáme maslo a prikryjeme druhou polovicou cesta.
Aby maslo nevytieklo, potrieme okraje cesta bielkom a poriadne zmiesime. Cesto opäť vyvaľkáme na pôvodnú veľkosť. Dve tretiny cesta preložíme na seba a prekryjeme zvyšnou tretinou (jednoduchý sklad). Opäť vyvaľkáme na pôvodný tvar, ale teraz každú polovicu cesta ešte preložíme na polovicu a následne obe polovice spojíme (dvojitý sklad). Oba postupy zopakujeme ešte raz. Po každom zložení dáme cesto na 30 minút odpočinúť do chladničky. Vyvaľkáme na hrúbku nie menšiu ako 3 cm a ďalej spracujeme podľa príslušného receptu.
Share or print this recipe