Linecké tyčinky

Prísady

  • 250 g masla (vychladené)
  • 1 vajce
  • 1 vaječný žĺtok
  • 250 g hladká pšeničná múka
  • 150 g Korunného krupicového cukru
  • 200 g mletých mandlí
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • štipka mletého klinčeka
  • štipka soli

Na dozdobenie:

  • 400 g ríbezľového džemu
  • 1 polievková lyžica rumu
  • Korunný práškový cukor v mlynčeku

Ešte budeme potrebovať

  • plech na pečenie približne 47 x 39 cm

Príprava

Predhrejte rúru na 160 ° C. Maslo nakrájajte na kúsky a ručne s vajcom, žĺtkom a suchými ingredienciami pripravte krehké pečivo. 2/3 cesta vyvaľkajte a položte na papier na pečenie až po okraj - papier zodpovedá veľkosti plechu. Premiešajte ríbezľový džem a rum do hladka a rovnomerne rozotrite na cesto. Zvyšné cesto vyvaľkajte na tenko, nakrájajte na pásiky široké 1 cm a položte ho šikmo na plech vo vzdialenosti 1-1,5 cm. Pečte asi 20 minút pri teplote 160 ° C - horúci vzduch. Nechajte úplne vychladnúť a nakrájajte na prúžky. Ľahko pocukrujte práškovým cukrom v mlynčeku.

Doba trvanlivosti (ak je plechová dóza dobre uzavretá): približne 3 týždne.

Tip:

Pracujte rýchlo; ak sa cesto počas spracovania príliš zahreje a začne sa drobiť, pridajte 1 - 2 lyžice ľadovej vody.

 

Ďaľšie recepty