Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
na linecké:
na lemon curd:
Najskôr si pripravíme lemon curd. Žĺtka zmiešame s cukrom a citrónovou šťavou. Misku s ingredienciami dáme do vodného kúpeľa a za pravidelného miešania povaríme do zhustnutia (trvá to cca 5 minút od bodu varu).
Na záver pridáme maslo, ktoré vmiešame do hladkého krému. Lemon curd necháme vychladiť v chladničke.
Na prípravu lineckého zmiešame múku, mak a cukor s kúskami masla izbovej teploty. Vymiesime hladké a pevné cesto, ktoré necháme aspoň hodinu schladiť v chladničke.
Následne ho rozvaľkáme na pomúčenej podložke na hrúbku asi 3 mm. Z cesta vykrajujeme ľubovoľné tvary, ktoré ukladáme na plech vystlaným papierom na pečenie.
Linecké pečieme pri teplote 160 stupňov do zlatista (netrvá to dlhšie ako 10 minút). Vychladnuté linecké zlepíme krémom lemon curd a podávame poprášené práškovým cukrom.
Lemon curd je potrebné skladovať v chladničke, takže linecké (ktoré skladujeme pri izbovej teplote v uzatvorenej nádobe) natierame priebežne.
Share or print this recipe