Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Múku preosejeme, zmiešame s nakrájaným maslom, pridáme práškový cukor, vanilkový cukor, soľ a žĺtky a rýchlo vymiesime na hladké cesto. Rúru predhrejeme na 180 °C. Tri plechy vystelieme papierom na pečenie. Cesto vyvaľkáme na hrúbku približne 1 mm a vykrajujeme z neho kolieska s vlnitým okrajom (ø cca 4 ½ cm).
Na polovici koliesok potom povykrajujeme po 3 malé otvory (ø cca 1cm).
Kolieska uložíme na plechy a približne 12 minút pečieme v rúre na strednej poličke. Upečené kolieska vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Kolieska s otvormi posypeme práškovým cukrom z mlynčeka. Kolieska bez otvorov v strede potrieme džemom a prikryjeme kolieskami s otvormi.
Celkom postačí, ak do stredu kolieska dáte iba malé množstvo džemu. Keď kolieska spojíte, džem sa vo vnútri rovnomerne rozdelí a nevytečie von. Kto chce, môže na plnenie použiť aj ríbezľový džem.
Aby boli keksy jemné a krehké, nesmiete pri vaľkaní už použiť žiadnu múku. Dovolené je iba trochu poprášiť valček. Trik, aby nič neostalo nalepené na pracovnej doske: cesto vyvaľkajte medzi dvoma dostatočne veľkými vrstvami potravinárskej fólie. Vtedy nebudete potrebovať vôbec žiadnu dodatočnú múku.
Share or print this recipe