Levanduľová roláda

Prísady

Roláda:

  • 4 vajcia
  • 150 g Korunného krupicového cukru
  • 150 gramov múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 5 lyžíc slnečnicového oleja
  • 3 polievkové lyžice jedlých lístkov z ruží (kvety je možné sušiť aj doma)

Levanduľový krém:

Na dozdobenie:

Príprava

Na roládu -  vyšľahajte vajcia s cukrom do peny. Primiešajte múku, prášok do pečiva a slnečnicový olej. Na plech vyložený papierom na pečenie rozložíme lupene ruží a rovnomerne ich zalejeme pripravenou zmesou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 ° C horúcom vzduchu 25 až 30 minút. Po upečení vyklopíme na utierku posypanú krupicovým cukrom a s pomocou látky ju zvinieme na roládu. Chladíme najmenej štyri hodiny.

Na levanduľový krém - vyšľaháme šľahačkovú smotanu a zmiešame ju s tvarohom. Prilejeme levanduľový sirup, pridáme niekoľko kvetov levandule a cukor. Vychladenú roládu opatrne vyrolujeme, natrieme ju krémom a opäť zrolujeme. Ozdobíme práškovým cukrom v mlynčeku a sušenými kvetmi.

Ďaľšie recepty