Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zemiaky uvaríme, ošúpeme a pretlačíme. Spolu s ostatnými prísadami vymiesime na cesto. Cesto vyvaľkáme a povykrajujeme z neho kolieska o veľkosti dlane.
Slivkový lekvár ochutíme práškovým cukrom, rumom a škoricou a po jednej čajovej lyžičke dáme do stredu každého vykrojeného kolieska. Potom kolieska zložíme na polovicu a okraje pevne stlačíme k sebe. Formičkou na cesto so zúbkovaným okrajom môžeme vytvoriť vrúbkovaný okraj. Pirohy potom vložíme do slabo vrúcej osolenej vody a približne 8 minút varíme.
Strúhanku opražíme na rozohriatom masle do zlatohneda. Pootáčame v nej dobre odkvapkané lekvárové pirohy a posypeme práškovým cukrom z mlynčeka.
http://www.korunnycukor.sk/meta-navigation/newsletter/
Share or print this recipe