Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na cca 9-10 perníkov scones:
Na glazúru:
Predhrejte rúru na 175 °C pri zapnutom pečení s horúcim vzduchom. Vložte do dvoch plechov na pečenie papier na pečenie. V kuchynskom robotovi nechajte vyšľahať z vajec a cukru penu. Primiešajte maslo a mlieko a znovu nechajte vyšľahať. Zmiešajte múku s práškom na pečenie a koreninami a pridajte ich do zmesi masla a cukru.
Posypte pracovnú plochu trochou múky, vyvaľkajte na nej cesto do asi 1 cm hrúbky a vyrežte z neho perníky scones. Poukladajte perníky scones na plech a potrite ich žĺtkom. Pečte asi 25 minút v rúre predhriatej na 175 °C zapnutej na pečenie s horúcim vzduchom.
Na glazúru rozmiešajte práškový cukor s mliekom a štipkou škorice (v závislosti od vašej chuti), aby sa netvorili hrčky, pokvapkajte túto zmes na vychladnuté perníky scones. Rozpoľte perníky scones pozdĺžne a potrite ich marmeládou. Veľmi dobre sa na to hodí slivkový lekvár s rumom.
Share or print this recipe