Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na prípravu lamington budete potrebovať (15 ks):
Na prípravu čokoládovej polevy budete potrebovať:
Formu s rozmerom 20×20 cm vysteľte papierom na pečenie. Maslo a hnedý cukor vyšľahajte do peny. Pridajte olej, vajcia a opäť šľahajte. Nakoniec pridávajte na striedačku mlieko a zmes múky, soli a kypriaceho prášku. Pečte pri teplote 160 stupňov približne 25 minút. Po vytiahnutí nechajte vychladnúť. Ak má vypuklý stred, zaťažte cesto, aby bolo zarovno a vy ste z neho nemuseli zrezávať.
Ak nemáte jahodový džem, veľmi rýchlo si ho pripravíte. Mrazené jahody, hnedý cukor a 4 lyžice vody varte kým jahody úplne nezmäknú. Nechajte vychladnúť a prepasírujte cez jemné sito. Vychladnutý korpus prerežte stredom. Získate dva korpusy s rozmerom 20×10 cm. Oba potrite jahodovým džemom, natretou časťou ich položte na seba a nechajte v chladničke cez noc. Ide o to, aby džem poriadne vsiakol do cesta a jednotlivé kúsky sa pri obaľovaní v čokoládovej poleve nekĺzali. Ak nechcete čakať, dajte koláč na chvíľu do mrazničky.
Čokoládovú polevu pripravte tesne pred obaľovaním. Horkú čokoládu, mlieko, maslo a hnedý cukor za stáleho miešania na miernom ohni rozpustite. Stihnite z ohňa a pridajte preosiaty práškový cukor s kakaom. Koláč nakrájajte na 15 kusov s rozmerom 3×4 cm. Kocky obaľujte v čokoládovej poleve, následne v strúhanom kokose. Skladujte v chladničke v uzavretej nádobe. Pred podávaním, nechajte lamingtonky aspoň pol hodinu pri izbovej teplote.
Share or print this recipe