Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Príprava kysnutého cesta je časovo náročnejšia. Prísady by mali mať izbovú teplotu, preto odporúčame vybrať maslo a vajcia z chladničky už nejaký čas vopred. Z kysnutého cesta sa pripravuje jemné pečivo, napr. briošky, kysnutá bábovka „Reindling“, buchty či tvarohové koláče.
Múku dáme do misy a pri 50 °C zohrejeme v rúre. V strede vytvoríme priehlbinu a dáme do nej rozdrobené kvasnice. Krupicový cukor rozpustíme v 1/8 l mlieka a vlejeme do priehlbiny. Poprášime trochou múky. Potom kvások prikryjeme a necháme kysnúť približne 15 minút.
Pridáme vajcia, rozpustené maslo, soľ a zvyšok múky v takom množstve, aby pri miesení vzniklo elastické cesto, ktoré sa nakoniec oddeľuje od misy. Cesto prikryjeme a necháme kysnúť na teplom mieste, kým nezdvojnásobí svoj objem.
Ďalej spracujeme podľa príslušného receptu.
Share or print this recipe