Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Cesto by malo po upečení zostať jemné a krehké. V žiadnom prípade nesmie byť tvrdé alebo tuhé. Dôležité je, aby boli prísady na prípravu krehkého cesta studené. Cesto dobre zabalené v alobale môžete uchovávať v chladničke až osem dní. Dá sa použiť klasicky na pečenie keksov alebo ako základ pre rezy či koláče.
Múku preosejeme na pracovnú dosku a vytvoríme v ňom priehlbinu, do ktorej pridáme zvyšné prísady. Múku pomocou palety postupne posúvame do stredu a premiešame s ostatnými prísadami. Studenými rukami dobre zmiesime, kým nie je cesto vláčne. Vyformujeme do tvaru gule, zabalíme do fólie a na chladnom mieste necháme odpočinúť minimálne 30 minút.
Share or print this recipe