Kompót z pečených jabĺk so škoricovým krémom

Prísady

  • 4 malé jablká
  • 100 g Korunný cukor krupicový
  • 40 g hrozienok
  • 100 g nadrobno nasekaný marcipán
  • 40 ml tmavého rumu
  • škoricový krém
  • 250 g syra mascarpone
  • 250 g tvarohu (20% obsah tuku v sušine)
  • 50 ml jablkovej šťavy
  • 50 g Korunný cukor práškový
  • 2 ČL škorice
  • nastrúhaná kôra z 1 chemicky neošetrovaného citrónu
  • 5 kvapiek arómy horkých mandlí
  • karamelové keksy na ozdobenie

Príprava

Na jablkový kompót jablká rozpoľte, vyberte z nich jaderníky a nakrájajte ich na malé kocky. Zmiešajte jablkové kocky s jemným kryštálovým cukrom, dajte ich do horúcej panvice a opečte ich po dobu 3-4 minút. Odložte panvicu zo sporáka a nechajte kompót nakrátko vychladnúť. Zmiešajte dobre všetky ingrediencie šľahačom na škoricový krém. Nalámte karamelové keksy nahrubo rukou. Rozdeľte kompót z pečených jabĺk do 4 pohárov, rozdeľte na kompót 3-4 PL škoricového krému a ozdobte ho karamelovými keksami.

 

 

 

Ďaľšie recepty