Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Vyhľadajte, vytlačte a zložte výroky. Rúru predhrejeme na 180 °C, horný aj spodný ohrev. Na papier na pečenie nakreslíme kruhy s priemerom približne 8 – 9 cm. Papier položíme na plech na pečenie pokreslenou stranou nadol.
Z bielkov vyšľaháme sneh. Pridáme práškový cukor, maslo a šľahačku a premiešame. Preosejeme múku a pridáme ju do misky. Zo všetkých prísad vypracujeme homogénne cesto.
Na každý označený kruh rozotrieme 1,5 ČL cesta. Pečieme približne 5 minút. Hneď ako okraje zhnednú, vyberieme upečený kruh z rúry. Pomocou kuchynskej stierky opatrne zdvihneme každý kruh z papiera na pečenie, do stredu položíme odkaz, preložíme kruh na polovicu a kraje pritlačíme.
Vzniknutý polkruh prevesíme cez okraj misky. Pritom dávame pozor, aby sme vytvorili požadovaný tvar koláčikov šťastia. Krátko podržíme, aby koláčik šťastia v tejto forme vychladol. Potom necháme úplne vychladnúť na mriežke.
Tip: Pečte po kúskoch, aby sušienky pri ďalšom spracovaní nevychladili a nepolámali sa.
Share or print this recipe